Hållbarhet har prioritet

Nachhaltigkeit hat Priorität

Våra produktionsprocesser är utformade för att fungera så försiktigt och resurssparande som möjligt.

Från valet av material för produktion till möjligheten att återvinna dina zaqqs har vi ett öga på hela livscykeln för våra barfota skor med varje beslut. 

Hållbarhet har högsta prioritet 

Max, med beslutet för en ZAQQ Barefoot Shoe fattade ett medvetet beslut för ditt brunn och planeten.

Känn dig fri, känna ZAQQ.

 

 

 

 

Läder är särskilt hållbart 

Läder är hållbart eftersom det är en naturlig genom att produkten av köttindustrin. Istället för att behandla djurskinn som slöseri omvandlas de till läder, vilket representerar en effektiv användning av resurser.

Läderprodukter är också kända för sin hållbarhet. En välskept lädersko kan hålla i årtionden.

I slutet av sin livslängd kan läder vara biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det i motsats till syntetiska material inte bidrar till den växande deponiet.

>> riquet <<

 

 

 

Bomull är ett av de mest hållbara materialen 

Bomull är ett förnybart råmaterial, vilket innebär att det är en mycket lägre miljöpåverkan jämfört med syntetfibrer baserat på petroleum. Dessutom kan bomull vara biologiskt nedbrytbar, vilket gör det till ett miljövänligt val. 

Våra bomullsskor bearbetade för hand är hållbara och erbjuder dig utmärkt komfort med utmärkt andningsaktivitet.

>> qnit <<

 

 

Merinoull med utmärkta egenskaper 

Merinoull är naturligtvis hållbar eftersom den är helt biologiskt nedbrytbar och förnybar. Fåren förstörs regelbundet, vilket inte skadar eller miljön. 

Merinoull är också oerhört hållbar. Även efter många års användning behåller den sin form och funktion, vilket gör det till ett utmärkt val för våra barfota skor. På grund av de termore -reglerande och luktresistenta egenskaperna erbjuder detta naturliga material utmärkt bärande komfort.

>> liqe <<

 

 

Vegans återvinningsvävnad 

Vårt veganåtervinningstyg består av återvunnet material som plastflaskor och andra avfallsprodukter som annars skulle landa på deponier. Genom sofistikerade återvinningsprocesser bearbetas dessa material till högkvalitativa, hållbara tyger. 

Denna innovativa strategi förvandlar avfall till värdefulla resurser och ger material som annars skulle gå förlorade, ett andra liv. Således bidrar varje par barfota skor gjorda av detta tyg aktivt till klimatskydd.

>> sqim <<

 

Tillbaka till blogg
1 av 3